понеділок, 4 вересня 2023 р.

КОНСУЛЬТАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ
"ЯК ПРОВЕСТИ З ДИТИНОЮ ОСІННІЙ ДЕНЬ?"


На вулиці осінь. Однак це не означає, що ваші прогулянки з малюком будуть менш цікавими. Восени, вийшовши на вулицю, зверніть увагу на погоду. Якщо це сонячний день, то запропонуйте дитині протягнути ручки до сонечка, відчути його тепло, нагадавши при цьому, що осіннє сонечко світить, але мало гріє.
Прогулянка в парку теж принесе багато позитивних емоцій - постарайтеся показати дітям різноманіття фарб золотої осені, познайомте їх з "листопадом". Восени землю покривають листя - все навколо жовте. Тому осінь називають жовтою, золотою. Зверніть увагу дітей, як один листочок летить до землі, інший крутиться, крутиться і повільно лягає на землю. Подув вітер, і багато з шелестінням листя полетіло на землю - це листопад. Зберіть опале листя. З них можна виготовити безліч цікавих виробів. Ще можна набрати в руки листочки, підкидати їх вгору і дивитися, як вони кружляють. Походіть ніжками по листю, послухайте, як вони шелестять.
Восени співочі птахи збираються в зграйки, готують молодь до польоту. Летять вони далеко, нерідко за 5-6 тисяч кілометрів. Поговоріть з дитиною про перелітних і зимуючих птахів. 
Якщо вам вдалося вибратися з малюком в осінній ліс, розкажіть йому про те, як тварини готуються до зими. Багато будують і утеплюють нори, роблять запаси. Адже попереду довга і холодна зима. А ще всі звірі линяють - змінюють літні шубки на зимові. У зимових шубок хутро по-густіше і по-пишніше, та й колір більше підходить до зимової природи.
Ось закапав осінній дощик. Не біда, не ховайтеся одразу додому. Попостерігайте за дощем. Спочатку на землю падають рідкісні краплі, потім дощ посилюється. Прислухайтеся до того, як тарабанить дощ по даху, склу. Зверніть увагу дитини, що люди взяли парасольки, щоб не промокнути. Можете самі відкрити парасольку і пройтися під ним. Напевно вашій дитині сподобається! Коли дощик закінчиться, подивіться на доріжки, траву, пісок. Що з ними сталося? Вони стали мокрими. Приємних вам прогулянок з дітьми.   


Немає коментарів:

Дописати коментар