середа, 27 травня 2020 р.

Як говорити про короновірус із дітьми дошкільного віку


Коронавирус у детей - ООН называет несколько рисков

Батькам може здаватися, що говорити з дітьми про короновірус не потрібно: що вони самі все розуміють або, навпаки, що вони занадто маленькі для цього. Але зробити це важливо, навіть якщо дитина сама мовчить і нічого не питає — можливо, він або вона просто боїться або не знає, як запитати. Важливо чесно і спокійно розповісти дитині про те, що відомо про коронавірус, обговорити заходи безпеки і запевнити в тому, що панікувати не потрібно.

Джерело

Серія коротких мультиків про правила особистої гігієни


12 українських пісень, які допоможуть вам правильно помити руки ...

Джерело

Як зменшити стрес та тривожність у маленьких дітей

Сторінка практичного психолога | delfinhik

Ми всі переживаємо непрості, напружені часи. Як батьки, ви можете відчувати стрес, хвилювання, розчарування, розгубленість та втрату зв’язку зі звичними джерелами підтримки. Під час пандемії COVID-19 ваші діти, ймовірно, відчувають те ж саме, хоча ці почуття можуть проявлятися у них по-іншому.
Важливо пам’ятати, що в реагуванні на стресові події діти дивляться на дорослих. Тому обговорення з дітьми їхніх страхів, спільні релаксаційні вправи, навчання їх корисним методам долання та створення відчуття комфорту можуть допомогти зменшити тривожність.
Прості поради для батьків, а також конкретні активності й ігри допоможуть вам заспокоїти дитину, контролювати її емоції та посилити відчуття захищеності.










Немає коментарів:

Дописати коментар